18-årig kvinna

18-årig kvinna

Jag mår som allra sämst och kryper ihop mot väggen inne på min toalett för att jag helt enkelt inte vet vart jag ska ta vägen. Det är kanske inget optimalt ställe att sitta, men där kan jag åtminstone hålla ihop mig.

 

Vaket (en kvinna) ber mig att gå ut, men jag sitter kvar. Hon och ytterligare en manlig personal som kommer in tar mig under armarna och rycker upp mig. Jag blir hysterisk och panikslagen och börjar slå. De tar mig från det närmsta en trygghetszon jag kan hitta här och jag förstår inte varför jag inte bara får sitta kvar om det hjälper mig.

 

Jag klarar inte av kroppskontakten när de håller fast mig och blir ännu mer panikslagen. Några minuter går och bältessängen rullas in. Jag inser vad som är på väg att hända. Blir hysterisk. Jag skriker:

 

"Fy fan vad onödigt! Ni kunde bara låtit mig sitta kvar, nu väljer ni att bälta mig istället!"

 

En sjuksköterska och den manliga personalen svarar:

"Det är du som vill bli bältad!", samtidigt som de spänner fast mig.

 

Hela vägen in till bältesrummet skriker jag hur onödigt det hela är och hur fel de gör. Situationen skulle aldrig uppstått om de låtit mig sitta kvar. Jag var lugn, mådde dåligt, men i samma stund som de tog tag i mig brast det för mig och jag kunde inte längre hålla ihop mig. I bältesrummet lyckas jag dra ut en arm ur ena bältet.

 

Sjuksköterskan säger att jag kommer få en injektion om jag inte lugnar ner mig och går ut. De två personal som är kvar säger att de kan låta min fria arm vara om jag ligger stilla, vilket jag gör. Kvinnan går ut.

 

Efter en stund kommer sjuksköterskan in igen med en spruta och säger att jag måste få en injektion, som jag inte alls vill ha eller tycker att jag är i behov av, jag kan trots allt kommunicera. Det gör mig arg igen, för hon lyssnar inte på mig, och jag vägrar ligga stilla eftersom jag inte vill ha injektionen. Personalen kallar tillbaka den kvinnliga personalen så att de tillsamman ska kunna hålla mig stilla och hålla fast min fria arm medan jag får injektionen.

 

De drar ner byxorna på mig, sjuksköterskan stoppar sprutan jag absolut inte vill ha i ena skinkan och när det är färdigt går hon ut. Någonstans här bestämmer sig personalen som är kvar för att de ska spänna fast min fria arm igen, vilket de gör, och under tiden svär den manliga personalen åt mig.

 

Då fullkomligt exploderar jag. Jag ligger ner, är redan i ett enormt underläge och en stor vuxen man SVÄR åt mig. Jag blir hysterisk. Sjuksköterskan kommer tillbaka och jag berättar helt i upplösning vad som hänt. Vuxna människor som svär åt mig är bland det värsta jag vet. Hon säger bara att han inte alls svor. Jag blir helt paff och ifrågasätter det faktum att hon inte varit där, och får svaret:

 

"Han svor inte. Han är personal, jag vet att han inte svor".

Han och den kvinnliga personalen blånekar. Ingen lyssnar på mig, som ligger där, fastspänd, och knappt orkar existera. Allting går emot mig.

 

Händelsen inträffade i oktober 2014.

Copyright © no-more.se.